Venuše, Mars a Érós

Konstelační seminář 

Kdy: neděle 6. 10. 2019, 10.00 - 19.00 
Kde: Přemyslovská 29, Praha 2, tram Flora, na zvonku: Eva Boháčková, 6. patro.

Venuše = vnitřní milenka. Mars = vnitřní bojovník. Jejich dítětem je Erós, mladistvá touha, která udržuje svět v rozechvělém rytmicky tanečním pohybu. Bez jejich propojení nastává ztuhlost, zabetonování a stagnace. Jsme v hlavě, všechno víme, ale život nemá žádnou šťávu.

Venuše je archetyp krásy, milostné lásky, rozkvětu, dospívání, sladkého opojení a utváření všech barev a forem. U Řeků je to Afrodíta, u Germánů Freya, u Etrusků Turan, u Sumeřanů Inanna. Všechny tyto podoby se jemně liší a prolínají, jako když přes sebe dáme několik poloprůhledných fotografií. Jsme-li s tímto archetypem v sobě spojeni, naše tělo kvete láskou, vydáváme vůni, která vábí, milence i milenky. (U ženy jsou vyjádřením jejího květu vlasy, všechny oblé vlny a vlnění během chůze). Nemusíme mluvit, nemusíme vědět, naše tělo a srdce tone v plnosti, podobně jako včela v medu. Skrze Venuši utváříme láskyplné vztahy, jsme schopni zažívat blízkost a sladké tání v intimitě. (Více zde.)

Mars je archetypem bojovné síly, ráznosti, energičnosti, průraznosti, odvahy a ničivosti. U Egypťanů to byl Suteh, v Asýrii Aššur, v Indii Rudra, v Řecku Árés či částečně Hefaistos. Máme-li tento archetyp integrovaný, dovolujeme naší krvi divoce a plně proudit, dovedeme popustit uzdu agresi a vášni. Jsme schopní rychlé (dopředu nevykulkalované) akce, dovedeme se bránit, když někdo překračuje naše hranice a disponujeme rázným kvantem energie, které můžeme tady-a-teď kdykoli uvolnit a dát věci do pohybu. Nekecáme a jednáme. (Více zde).

V naší společnosti se polarizovaně mluví o sexu (potažmo o pornografii) a pak také o lásce (potažmo o romantice) – ale málokdy o Erótu. Skrze Éros se nevztahujeme jen k partnerovi, ale také k Zemi, k přírodě, ke světu, k příteli, k učiteli, ke kosmu. Ve světě posedlém umělou tantrou a technologiemi – se zapomnělo, co je to Erós – posvátná touha, symbolizovaná okřídleným mladíkem. Pojďme poznat a kultivovat i tento proud energie. (Více zde).

Během celodenního semináře si můžete vybrat na který archetyp si chcete postavit svou vlastní konstelaci.

Přihlášení: aridsun@seznam.cz
Vstupné: 1.500,- kč (platba předem převodem na účet: 670100-2207603326/6210)
K dispozici: voda, káva, čaj (+ hodinová pauza na oběd)
Kapacita: max. 8 lidí


A. Rodin: Erós a Psýché

Žádné komentáře: