Archont: kurz astrologie pro pokročilé 2021/22

Otvírám od pondělí 8. listopadu 2021 nový kurz astrologie pro pokročilé. (Začátek se posouvá na po 15.11.!)

Název archont je odvozen od řeckého slova vládce a má předznamenávat adepta astrologického umění, který již dosáhl určité zběhlosti a sebevědomí. Cílem kurzu je právě toto získat! Přejít od teorie k praxi. Od četby o hvězdách k plavbě po hvězdách. 

Můj přístup zní: propojme obě hemisféry. Jasný řád a přehledné znalosti (levá hemisféra) + fantazie, obrazy, mýty, poezie a hudební naladění  (pravá hemisféra). Při syntéze obojího: hravost, vhled a brilance.





Záměr
  • Cílem je procvičování výkladu horoskopu a upevnění astrologické praxe: dostat se do toho. Praxi bude věnována druhá polovina lekce.
  • Zatímco první polovina bude určena výkladu nových témat.  Témata jsou uvedena v programu.
  • Na konci kurzu byste měli být schopni vykládat horoskopy. A máte povědomí i o alternativních finesách (vládci domů, tranzity, synastrie, sabiány)
  • Budeme rádi pracovat s horoskopy vašich kamarádů a blízkých (máte hned živou zpětnou vazbu shody se skutečností).
  • Aby kurz mohl svižně odsýpat a mohli jsme si "hrát", je třeba, abyste už měli určité znalosti a dovednosti (viz níže). Abychom mohli stavět hrady na písku, musíte už umět bábovičky.

Co byste měli už umět, jestliže o kurzu uvažujete?
  • spolehlivě se orientovat v astrologických symbolech (čtení všech značek v horoskopu) - musíte se už umět orientovat v našich "mapách"
  • umět rozpoznat z horoskopu poměr živlů, kvalit a mužsko-ženských polarit a interpretovat to
  • znát význam základních  planetárních sil (slunce až pluto)
  • znát vládce všech znamení 
  • znát významy a klíčová slova pro 12 astrologických znamení
  • znát významy 12ti domů 
  • vědět, co je to Ascendent, Descendent, IC a MC
  • umět něco říct k poloze planety ve znamení
  • umět něco říct k poloze planety v domě 
  • rozumět aspektům (být schopni něco málo říct k libovolnému aspektu mezi dvěma planetami)
  • umět si hrát a nebrat astrologii příliš vážně 
  • neměli byste však mít vědění příliš pevné a usazené, aby vám to nebránilo se učit novým pohledům (hodí se zenová "mysl začátečníka" spíše než-li "plná hlava dat")
Shrnuto: nemusíte ještě umět vykládat horoskopy, ale měli byste znát teoretické základy astrologie. Kurz Archont navazuje přímo na předchozí kurz Pegasus. 

Atmosféra na kurzu: přátelská, intimní, veselá, bezpečná, vhodná i pro sdílení osobních témat a načerpání podpory. Rádi při diskusích něco zobeme i popíjíme. 

Frekvence setkávání: 1 x 14 dní v pondělí, 17:30 - 21:00 (4 vyučovací hodiny s přestávkou). Na každé hodině probereme novou látku a pak si budeme povídat o horoskopech (našich známých nebo slavných osobností). Čeká nás 12 lekcí (listopad 2021 - duben 2022). V zimních dlouhých měsících astrologie chutná dobře a hřeje jako oheň v kamnech. Náš kroužek je něco jako malý kmen u ohně, když venku mrholí.


Nahrávky: Pokud občas chybíte, svět se nezhroutí, všechny přednášky dostanete i jako audio nahrávky v mp3. Někdo dá přednost tradičním poznámkám do sešitu, někdo se nechá jen unášet děním a poslechne si přednášku pak ještě jednou ze záznamu. 


Kde: Dukelských hrdinů 50, Praha 7
Počet účastníků: 5-8
Cena kurzu: 8.000,- kč (za jeden semestr, tzn. 12 setkání)

Přihlášení: aridsun@seznam.cz ("Pegasus") + pro rezervaci místa ve skupině je nutné při přihlášení poslat celé kurzovné 8000,- kč na č.ú. 670100-2207603326/6210; zpráva pro příjemce: Archont + vaše jméno + datum, místo a hodina narození. Platbu je nutné poslat nejpozději týden před zahájením kurzu, ale doporučuji přihlásit se a zaplatit co nejdříve, kapacita kurzu je omezena na 8 žáků.


Lektor: Vojtěch Franče



Program:

1. Bod harmonie - kde máme synergické flow? (8.11.2021)
2. Severní a jižní lunární uzel - odkud kam rosteme (22.11.2021)
3. Solilunární cyklus - 8 typů duše (6
12.2021)
4. Vládci domů - jak číst prázdné domy (20.12.2021)
5. Sabiánské symboly I - 365 (10.1.2022) kaleidoskopických obrazů duše, práce s vlastním horoskopem
6. Sabiánské obrazy II - dokončení (24.1.2022)
7. Retrográdní planety - planety na zpětný chod (7.2.2022)
8. Tranzity I - vlivy kosmu tady a teď na můj základní horoskop (21.2.2022)
9. Tranzity II - dokončení (7
3.2022)
10. Partnerské horoskopy - Já a Ty - synastrie I  (21.3.2022)
11. Partnerské horoskopy - Já a Ty - synastrie II (4.4.2022)
12. Partnerské horoskopy - Já a Ty - synastrie III (18.4.2022)


O kurzu říkají...

"Naučil jsem se cítit podstatu planet jako bytostí, které spolupracují - duše se skládá z mnoha částí stejně jako vztahy z mnoha strun." (Standa)

"Naučila jsem se lépe nacítit na ostatní. Vojtovy hodiny pro mě byly terapií a klidem, který potřebuji. Základy osobních horoskopů jsem potřebovala a ráda bych v tom pokračovala i nadále." (Iva)

"Vojta má schopnost zpřístupňovat astrologii originálně a citlivě. Jak sám říká, astrologie je báseň, poezie. V hodinách dává prostor tomu, co se děje, co není zjevné, tedy 3 a půlté nástupiště. Vede a zároveň je veden. 
Mně tento přístup vyhovuje, nejsem biflovací typ. Astrologie tedy vnímám po základním kurzu jako živou bytost, s kterou chci navazovat a rozvíjet vztah." (Helena)

"Vojtův přístup není tradiční biflovací, ale hravý plný nejrůznějších příkladů. Na každém setkání se skládají mozaiky obrazů, které představují dané téma. A v neposlední řadě je vše podkresleno úžasnými astrologickými konstelacemi, kde může člověk jednotlivé archetypy prožít." (Veronika)

"Na kurz Pegasus mě jako magnet přitáhla nabídka předávání vědění od srdce k srdci v atmosféře důvěrného sdílení.  Moje životní zkušenost mi také potvrzovala dále uvedený názor,  že jen z knížek se astrologie nedá naučit.  Po letech samostudia jsem měla stále pocit neuspokojeného věčného začátečníka.  Skrze Vojtův opravdu jedinečný, praktický přístup u mě došlo k dlouho očekávané syntéze poznatků a poznání  souvislostí.  Následně jsem konečně byla schopná využít astrologickou moudrost k porozumění své životní situaci a prožitkům.  Dokázala jsem dokonce odstranit některé mentální a citové bloky a díky tomu prožít sebeléčení a rozvoj vědomí." (Kateřina)

"Vojta má výborný intuitivní vhled do astrologie a umí ho taky nenuceným a přirozeným způsobem zprostředkovávat ostatním." (Jacques)




Žádné komentáře: