Ve svém živlu

Alchymie v nitru přírody 

(14. - 19. červenec a 11.- 16. srpen 2020)





Přijďte vyladit své tělo a duši skrze kontakt se čtyřmi živly. 6 dní uprostřed krásné přírody v západních Čechách (Slavkovský les). 4 živly, 4 průvodci. Setkání naboso - bude to osobní, kontaktní, živé. Každý večer oheň se zpěvem a muzicírováním. Každé ráno jóga, každé odpoledne konstelace a rituály. Bohatý polostrukturovaný program, jehož se můžete zúčastnit, stejně jako můžete tu a tam dát přednost procházení se po lesích nebo výletech na koupání - sami nebo s novými přáteli, které zde potkáte. Co je cílem? Cítit se ještě více sami sebou, projít alchymickým procesem, kdy se dotýkáme živlů v nás i venku a vrátit se nakonec domů občerstvení a zregenerovaní.

Budeme aktivně pracovat se svými sny a naslouchat mytologickým příběhům, kterými naše duše promlouvají. Prostřednictvím dechových a pohybových technik tantrické jógy vstoupíme do kontaktu s elementy abychom poznali jejich "kvalitu", naučili se vyvažovat jejich působení a směřovali k živlové harmonii. Dynamiku archetypů navnímáme a ztvárníme skrze skupinové konstelace, které nám pomohou vstoupit do vědomého kontaktu s tím, co nás spoluutváří.

Každý večer na Kruhu hlasu kolem ohně budete moci vyjádřit své pocity slovy, zpěvem, tichem. Poslední večer projdeme společně rituálem Temascalu - Potní chýše, který propojí všechny živly a završí tak práci z předchozích dnů. Temascal je rituál pocházející z dávného Mexika, při kterém se vstupuje do parního domu (sauny) symbolizující lůno Matky Země. Tam se projde očistou na úrovních těla, emocí, mysli i duše, za velmi zřetelné přítomnosti všech elementů a celý proces je tak znovuzrozením, přechodem do nového života.




Programem vás budou provádět 4 průvodci:

VOJTĚCH FRANČE - terapeut, konstelář, grafolog a astrolog. Na tomto setkání vás budu provádět konstelacemi a umožním vám nahlédnout do vašeho živlového složení skrze vaše písmo a váš horoskop.

JIRKA HOKR - šaman, průvodce a vypravěč. Celému semináři vytvořím rámec rituálu,  každý večer povedu Kruh hlasu u ohně a poslední noc vás provedu ceremonií Temascalu - Potní Chýše.

LUKÁŠ KARAS - terapeut, zabývám se prací se sny a mytologií. Každé ráno se společně budeme věnovat našemu snovému životu a nahlídneme do mytologických hloubek.

PETR SMIL - průzkumník na poli jógy & tantry. Během akce se budeme společně věnovat práci s tělem, dechem a pohybem.

Chcete se přihlásit? Stačí kliknout zde.


KDY a KDE


14. - 19. července 2020 (úterý večer až neděle poledne)

Meditační centrum Dibbavana, Dolní Sedliště, nedaleko Plané u Mariánských Lázní. Centrum Dibbavana se nachází na konci cesty poblíž přírodní rezervace „Pavlovická skála.“ Objekt má standardní vybavení - wc, koupelna, sprchy, ...

Vše je zařízeno prostě, jednoduše a účelně, prostředí se bude zamlouvat těm, kdo radši upřednostňují neformální domácké prostředí uprostřed přírody.


ORIENTAČNÍ HARMONOGRAM


16:00 - 20.00 příjezd, ubytování a aklimatizace, čaj, večeře
20:00 - 21:00 otevření kruhu, záměr akce

středa až sobota:

8:00 - 9:00 snídaně
9:00 - 11:00 PANTEON SNŮ - provází Lukáš Karas
11:00 - 13:00 TANTRICKÁ JÓGA - ALCHYMIE DECHU & POHYBU - provází Petr Smil
13:00 - oběd a individuální program - výlety, koupání, odpočinek, ...
16:00 - 18:00 ARCHETYPOVÉ A ŽIVLOVÉ KONSTELACE - provází Vojta Franče
18:30 - večeře
od 20:00 - KRUH HLASU KOLEM OHNĚ - provází Jirka Hokr

neděle​:
snídaně, sdílení, uzavření kruhu, oběd
12:00 oběd, balení, odjezd

CENA


- 1500 Kč ubytování (s sebou spacák, spí se na posteli v místnostech po 1-4 lidech)
- 2000 vegetariánská strava - snídaně, oběd, večeře
- 4700 Kč lektorné

- dohromady 8200 Kč/osobu/6 dní

DOPRAVA


V týdnu před konáním akce domluvíme spolujízdy, případně vlakem do Plané a pak dojít anebo vyzvedneme.

PŘIHLÁŠKY, PLATBA, STORNO


Místo máte rezervované po vyplnění přihlášky a úhradě zálohy 3000 Kč převodem na účet 670100-2207603326/6210. Záloha je vratná v plné výši do 2 týdnů před zahájením kurzu, do 1 týdne před zahájením storno 50%, poté je záloha nevratná, neseženete-li náhradníka. Zbývající částka bude doplacena na místě.

Veškeré dotazy rádi zodpovíme.


O NÁS


PETR SMIL, 733 58 28 48, www.pranayoga.cz

Od roku 2002 se intenzivně zabývám jógou, od roku 2009 v této oblasti lektoruji a od roku 2012 provozuji jógové a meditační centrum Jemný svět na pražských Vinohradech.
Zajímají mě praktické přístupové cesty vedoucí k objevování naší celistvosti s ohledem na jedinečnost každé lidské existence, potenciál hlubokého uvolnění, radost z objevování sebe sama a světa nejen kolem nás, ale i toho vnitřního. Zajímá mě struktura a dynamika skutečnosti spolu s procesem hledání vlastního místa v ní.

Kromě jógy a souvisejících nauk, které vzkvétaly především na indickém subkontinentu – zejména tantrický šivaismus a hathajóga, neduální védanta, tibetský tantrický buddhismus atd. – mě zajímají zvláště ty směry, které pracují s člověkem v jeho komplexnosti, tj. zahrnují i tělo a hmotnou rovinu. Inspirativní jsou pro mě techniky a filosofie taoismu, západní hermetická tradice, ale i myšlenky a poznatky soudobé psychologie či přirozená spiritualita přírodních národů.


VOJTĚCH FRANČE, 737 624 837, FB Konstelace pro inspiraci

Jsem terapeut a průvodce lidskými příběhy, k čemuž používám různých metod: systemické konstelace, astrologii a grafologii. Studoval jsem filozofii a estetiku a pak také psychologii na FFUK. Cítím se být vizionářem a dobrodruhem, který propátrává stále nové oblasti a který zpochybňuje stávající limity. Zajímá mě člověk s celou jeho barevností a hloubkou. Snažím se lidem zprostředkovat přístup k nim samým - umožnit jim stát se sebou samými. Nic lidského mi není cizí a nevěřím ničemu, z čehož se zároveň nedá dělat legrace. Ve výkladu světa se nejvíce opírám o říši archetypů, antickou mytologii a astrologické archetypy a symboly. Chápu svět jako inteligentní řád, v němž má každý své bezpečně dané místo. Nejsem zastánce jedné jediné víry nebo tradice, je mi blízké křesťanství, buddhismus, zen, súfismus i šamanismus. Ke každému, kdo ke mě přichází, se snažím mluvit jeho jazykem. Zajímá mě vývoj Země a společnosti, instinktivně hledám nové trendy a snažím se k nim prosekat mačetou cestu, aby se lidé, kteří čtou mé články, mohli cítit inspirováni. Miluji cestování (navštívil jsem v poslední době Kolumbii a Arménii) a ve volném čase rekreačně skládám hudbu a maluji obrazy. V poslední době objevuji svět vůní, které nás mohou spojit s něčím esencielním v naší duši, a vytvářím nový koncept Flow.



LUKÁŠ KARAS, 733 439 441, FB Anima Mundi

Vede kurz práce se sny nazvaný Hypnos a kurz archetypální psychologie Pantheon duše. Dlouhodobě se zajímá o mytologii, hlubinnou psychologii, mimořádné stavy vědomí, umění a pohádky. Ve svých přednáškách využívá poznatky z těchto různorodých oblastí, aby se pokusil předložit mapu vnitřní skutečnosti. Během let jako terapeut, kdy pracoval například v centru pro drogově závislé, dospěl k závěru, že práce se sny může být tou nejrychlejší cestou k duševnímu rozvoji.



JIRKA HOKR,  777 070 292, EnergieZeme.cz

Jsem průvodce sebepoznáním - provázím na individuálních i skupinových ceremoniích a workshopech. Pravidelně vedu výpravy za sebepoznáním za šamany do Peru a Ekvádoru, u kterých jsem sám prošel (a stále procházím) velmi intenzivním učením s rostlinami a Potní Chýší. O své práci a tématech vnitřního růstu rád pořádám přednášky a diskuse a poslední dobou mě velmi baví zpěv a práce s hlasem.
Do jakékoli činnosti je pro mě velmi důležité vkládat kus sám sebe. Proto na ceremoniích i přednáškách často velmi otevřeně mluvím o svých vlastních procesech, které mám prozkoumané do veliké hloubky. Tím, že takto otevírám své srdce, umožním i svým klientům a okolí uvolnit se, být sami k sobě upřímnější a nebát se hloubek a temnot vlastní duše.


Online přihlášení zde.


Žádné komentáře: