Konjunkce Pluto - Venuše v kozorohu

Mysterium granátového jablka / Obrazové vyprávění pro pravou hemisféru

Tento aspekt trvá na nebi mimořádně dlouho: prosinec 2021 - březen 2022. (Setkání Venuše a Pluto jsou jinak krátké). K čemu tento čas vybízí, láká, čemu žehná? 

Poslyšme onen starý příběh, který se kdysi stal, který se stane, který se děje pořád a stále dokola a obzvláště v tento čas. Prohlédněte si všechny obrazy a nechte je zazářit a rozkvést před vašima očima v jeden velký obraz, prapříběh.

Nuže...
























































































*


Vášnivým promilováním se skrz tělo a hmotu se dostáváme do stavu transcendence. Sestupem až na samé dno bytí vzlétneme jako Fénix. Je to paradox! Kdo chce jen vzlétnout, zůstane na povrchu. Kdo chce transcendovat, stojí na místě a škrábe se a přešlapuje... Kdo se vrhá do hry po hlavě, vášnivě, je vevnitř i venku, je znovuzrozen. Cesta ven vede skrz.

Děloha světa. Rodíme sen příští Země. Rytmus beze slov a bez hlavy. Tiché pohupování matky země ve svaté blaženosti. Pravda se rodí do světa. Porodní bolesti. Navenek se zdá, že se děje Armagedon, ale to se jen Gaia, tisíciprsá, přerozuje. Bolí to, a je to slastné zároveň. Jak skořepina praská a dostáváme se k pravé krvi uvnitř plodu, skryté sladkosti nektaru uvnitř granátového jablka.

Ta úroveň přerodu vůbec není v hlavě, ani informacích, kdo se dívá tam, stojí mimo hru. Ten zrod je dole, v nás, v našich tělech.

Znovuzrození Animy (ženského principu) jejím podrobením se hlubší síle života a smrti. Ale pozor - v lásce a úctě. Tím je ochutnávána věčnost a její blaho už za života. Kdo se hlubší síle nechce podrobit, žije ve strachu a panice. 

Ti v rozumu, ti to minou.

Dionýsos. Eleuzinská mysteria. Sestup Persefony do podsvětí. Demétér a Persefóna. Inanna. Bůh Pan (Faun) / Ďábel / Kozorožec. Kýbelé Efezská. Orfické kulty. Obětování panny. Potřísnění krví. Iniciace bolestí. Setnutí hlavy. Jednota bolesti a extáze. Moudrost opojení. Smrt Dionýsa, z něhož prýští krev / víno. Smrt jako svatba, svatba jako smrt. Zabití posvátného býka v Mithraismu. Býčí zápasy ve Španělsku. Quetzalcoatl ("okřídlený had"). Epos o Gilgamešovi a hledání nesmrtelnosti.

Tajemství nesmrtelnosti. Věčnost je to, co tu stále je, když se cosi v nás podrobí a je "obětováno". Jako zrno v kultech Demétér.  Věčný návrat téhož. Cyklicita vegetace a všeho plození. Vše se účastní cyklu smrti plození a znovuzrození. Kdo si vše ponechává, je chud. Kdo vše obětuje na velký oltář, je bohat a pln věčností, jež je vším a všude.

Atmosféra soumraku, červánky, šeření. Otvírání noci a její skrytý žár. Vroucnost je více než vypočítavost.

Film Piano. Biblická Píseň písní. Červená Karkulka. Kráska a Zvíře. Ravel: Pavane pour infante defunte. 

Spojení plazího mozku (hada, draka) a srdce. Spojení tantra a bhakti. Usmíření draka a savce v nás k plné spokojenosti obou.

*

Zdroj obrázků: Pinterest





2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

ANO. Děkuji.
"Usmíření draka a savce v nás." Jen hlavou to nevymyslíš:-)
Zdravím, Vojto!

Unknown řekl(a)...

A když se k tomu přidá do konjunkce ještě Slunce a Uran,jde v této době o velkou rehabilitaci Draka a vděčnost za celoživotní výživné a hluboké procesy.Inanna a Uroboros