Pegasus: kurz astrologie pro začátečníky

POZOR! Pokud máte zájem o tento kurz, ještě přibíráme do skupiny Pegasus 3 a můžeme začít později, třeba na jaře. Stačí napsat mail.

Otvírám od úterý 12ledna 2021 nový kurz astrologie pro začátečníky. 

Celkový kurz pro začátečníky se skládá z dvanácti tematických setkání, které na sebe krok po kroku navazují. Kurz je určen i pro naprosté začátečníky, ale na jeho konci byste měli být schopni mít dobré porozumění horoskopům a astrologickému vidění světa - a vzlétnout jako Pegas k hvězdné obloze.





Záměr
  • Cílem je vytvořit malou, intimní skupinku zájemců (4 - 6) o astrologii a sebepoznání.
  • Jde mi o osobní předávání od srdce k srdci, od úst k ústům. Budeme se scházet osobně, u mě v bytě (bytový seminář). V osobním setkání se děje něco, co se v digitálním světě ztrácí: jakási lidská výživa. Něco léčivého a důvěrného probíhá na podprahové rovině. V éře kovidu je podle mého názoru právě tohoto mezilidského kontaktu nejvíce potřeba.
  • Vedle osvojení základů astrologie budeme pracovat hlavně s našimi horoskopy a tak se při každém setkání dozvíte něco nového o sobě, jako když se skládá puzzle.
  • Skupina bude uzavřená, intimní, sdílecí. Budeme si povídat naše osobní příběhy a učit se tak jeden od druhého, ze zelené praxe života. 
  • Tato skupina vám bude i svého druhu podporou, kmenem, v těchto náročných časech.
  • Pro oživení si tu a tam vyzkoušíme minikonstelaci ('"vlézt si do kůže" Venuše ve Lvu nebo Venuše ve Vodnáři je za tisíc slov).
  • Na konci byste měli být schopni orientovat se v horoskopech. Pro získání plné sebedůvěry v astrologii však doporučuji navštěvovat pokračující kurz pro pokročilé, aby se všechna probraná látka dostatečně zažila a zaintegrovala. V tomto kurzu toho totiž probereme hodně, ale teprve delším používáním za doprovodu někoho zkušenějšího se to v nás "správně usadí". Teprve na konci druhého semestru lze říct, že můžete jít sebevědomě dělat astrologii (je potřeba se do toho dostat).
  • Jde mi celkově o rovnovážné zapojení rozumu, pocitů, intuice a fantazie, znalostí i zkušeností, aby z vás byli originální a tvůrčí astrologové, schopní uvažovat sami za sebe (ne abyste drtili poučky z knížek), abyste byli schopni si hrát, s důvěrou se pohybovat v terénu.
  • Hlavní argument, proč jít do kurzu: z knížek se astrologie nedá naučit, respektive je to cesta na desetiletí. (Knižní astrologie jsou na internetu plná fóra). Absolvování tohoto základu vás "hodí do vody, naučí vás plavat" a pak si už můžete dočítat knížek, kolik chcete, protože máte základní strukturu, kam nová data ukládat.
  • Knihy totiž nemohou naučit umění syntézy (co říká horoskop jako celek), mohou jen popisovat význam jednotlivostí (Merkur v kozorohu znamená XY). 
  • Jako Pegas běhá po zemi, ale i umí létat, tak bych si přál, abyste i vy se uměli opřít o solidní základ v podobě znalostí a zkušeností, ale nebáli jste se vzlétnout do říše snění a fantazie. Nebo ještě jinak: abyste uměli tvořivě propojovat činnost levé i pravé mozkové hemisféry. Pak nastává ono "hraní si" - Pegasova elegance.

Frekvence setkávání: 1 x 14 dní v úterý, 16:00 - 19:30 (4 vyučovací hodiny s přestávkou). Na každé hodině probereme novou látku a pak si budeme povídat o horoskopech (našich nebo slavných osobností).


Program kurzu (1. semestr):

1. Holistický pohled na astrologii, myšlení v analogiích, představení svého horoskopu (12. 1.)
2. Řecké geometrické myšlení, dělení kruhu, aspekty, živly a kvality (26. 1.)
3. Slunce, Luna, Země a Ascendent (9. 2.)
4. Transformativní síly: Pluto, Uran, Neptun (23. 2.)
5. Síly citu a erotiky: Venuše, Mars (9. 3.)
6. Síly moudrosti: Merkur, Jupiter, Saturn (23. 3.)
7. Aspekty, míchání kvalit (6. 4.)
8. Cítit esenci, hrát si, zasnít se (pravá hemisféra) (20. 4.)
9. Ascendent (IC, MC, Descendent) (4. 5.)
10. Domy horoskopu (18. 5.)
11. Lilith (1. 6.)
12. Cheirón (15. 6.)


Nahrávky: Pokud občas chybíte, svět se nezhroutí, všechny přednášky dostanete i jako audio nahrávky v mp3. Někdo dá přednost tradičním poznámkám do sešitu, někdo se nechá jen unášet děním a poslechne si přednášku pak ještě jednou ze záznamu. 


Kde: Dukelských hrdinů 50, Praha 7
Počet účastníků: 4-6
Cena kurzu: 8.000,- kč (za jeden semestr, tzn. 12 setkání)

Přihlášení: aridsun@seznam.cz ("Pegasus") + pro rezervaci místa ve skupině je nutné při přihlášení poslat celé kurzovné 8000,- kč na č.ú. 670100-2207603326/6210; zpráva pro příjemce: Pegasus + vaše jméno + datum, místo a hodina narození. (Na úvodní hodině vás bude čekat vytištěný horoskop). Platbu je nutné poslat nejpozději týden před zahájením kurzu, ale doporučuji přihlásit se a zaplatit co nejdříve, kapacita kurzu je omezena na 6 žáků.


Lektor: Vojtěch Franče

Těším se s vámi na náš společný let hvězdnou oblohou.


Program navazujícího 2. semestru:

1. Soli-lunární cyklus - 8 fází Slunce a Luny
2. Severní a jižní lunární uzel - odkud kam rosteme
3. Zdraví v horoskopu - tělo, orgány, psychosomatika
4. Tranzity I - vliv planet v libovolném okamžiku
5. Tranzity II
6. Cheirón - zraněný léčitel a kvantový šaman
7. Sabiánské symboly - 365 kaleidoskopických obrazů duše
8. Retrográdní planety - planety na zpětný chod
9. Stálice - hvězdy v našem horoskopu 
10. Partnerské horoskopy - Já a Ty - synastrie I 
11. Partnerské horoskopy - Já a Ty - synastrie II 
12. Partnerské horoskopy - Já a Ty - synastrie III


Vysvědčení žáků, které si dali sami sobě a kteří touto cestou prošli před vámi

"Naučil jsem se cítit podstatu planet jako bytostí, které spolupracují - duše se skládá z mnoha částí stejně jako vztahy z mnoha strun." (Standa)

"Naučila jsem se lépe nacítit na ostatní. Vojtovy hodiny pro mě byly terapií a klidem, který potřebuji. Základy osobních horoskopů jsem potřebovala a ráda bych v tom pokračovala i nadále." (Iva)


Žádné komentáře: