Upír a ovečka

Pozvánka na konstelační workshop 

Kdy: Sobota 11. 7. 2020, 10.00 - 19.00
Kde: AA studio, Vítkova 10, Praha 8 Karlín
Cena: 1.500,- s vlastní konstelací / 600,- bez vlastní konstelace (je třeba zaplatit převodem na účet)
Číslo účtu: 2000581772/2010 
Přihlášení: Kamil Novotný (tel. 775 373 383)
Lektor: Vojtěch Franče




Upír a ovečka jsou dvě komplementární archetypální role, do kterých můžeme mít tendenci osudově „najíždět“ v partnerských vztazích a vzájemně si tak odehrávat fatální plutonské BDSM drama. (Zvlášť pokud jsou naše vnitřní dětské části bolestně zraněné).

Upír útočí, kontroluje, zraňuje a bodá tak, aby z dezintegrované (roztřesené) ovečky vysosal trochu krve (životní energie). Ovečka s naivním a dobráckým výrazem poulí očíčka a nechává se krájet na kousíčky s otázkou „pročpak mi to děláš, dyť sem na tebe hodná?!“ Podívej, jak jsem nevinná a hodná a jak nehraju žádné hry...

To se děje proto, aby se ovečka naučila bránit a vysunula taky někdy tesáky (s výkřikem začla bojovat za svůj holý život, čímž se jí nahodí životní energie potřebná pro všechny další – nejen vztahové aktivity). To by však ukázala, že upír bydlí i v ní – a sakra!

Uvnitř ovečky totiž bydlí nepřiznaný upír. Mnohá ovečka leckdy nakonec griluje a točí upíra (kontroluje energeticky hru i se submisivní pozice, jako otrok, který ovládá svého pána, jako provokatér, který vydráždí agresora, který pak schytá všechno odsouzení). A uvnitř drsného upíra bydlí nepřiznaná, neopečovaná, odizolovaná a pravděpodobně kdysi zneužitá malá ovečka. Ale k té se upír nezná, a tak si ji nachází zvenku („ó jakýto vhodný objekt!“) a má chuť ji trochu „potrápit“. Je to láska nebo čirý sadismus?

Tak trochu obojí.

A ze strany ovečky je to láska nebo ryzí masochismus? (Všimněte si, že místo aby odešla dveřmi, stojí na místě a nechává se s úsměvem znovu a znovu krájet).

Tak trochu obojí.

Upíre, opečuješ láskou svou zraněnou ovečku uvnitř sebe?

Ovečko, přiznáš už krvelačného upíra, manipulátora non plus ultra za svými nevinnými očíčky?

Já vím, že ne... to by totiž ona krásná hra (anebo je to osudová láska?) na život a na smrt skončila.

Astrologicky Upírovi odpovídá Pluto a Štír, Ovečce Venuše a Býk. Upír je tyran, agresor a predátor a jeho záměrem je ZISK, Ovečka plní roli oběti, mučedníka a chudinky a realizuje svou ZTRÁTU.

Zatímco Upír se opájí pocitem síly a nezranitelnosti (odštěpení zraněné části), Ovečka pocitem nevinnosti, čistoty a mravnosti, „za nic přece nemůžu“.

Upírova skrytá strategie se odehrává v rovnici "jsem zraněný, a proto zraňuji (odreagování).

Ovečka kontroluje situaci z pozice pasivní agrese.

Lekcí Upíra je naučit se ponořit do své zranitelnosti, přijmout bezmoc, slabost, zneužití (imploze, zhroucení se, uvolnění, let go, ztráta kontroly)

Lekce Ovečky spočívá v převzetí síly a odpovědnosti; pustit si do žil plutonskou životní energii a agresi a vystoupit z případného zamrznutí (exploze, boj o život).

Syntézou pro vystoupení z obou rolí je:

Jsem Tvůrce, jenž je zodpovědný za svůj život,
který se nebojí být silný i slabý, být iniciativní i odevzdaný.


Žádné komentáře: