PEXESO Test

Výzkum byl již uzavřen. Sadu kartiček je nyní možné objednat za cenu 499,- kč


Projektivní obrázkový test

Právě rozvíjím nový projektivní test nazvaný pracovně PEXESO. Navazuji na svůj někdejší výzkum o MBTI a vizuálních formách a použil jsem z něj ty druhy obrázků, které nejvíce "zafungovaly" - odrážely nějakou charakteristiku naší osobnosti.

Poslední dva měsíce jsem Pexeso zkoušel v osobním kontaktu s mnoha lidmi a tutéž možnost jsem nabídl paralelně několika terapeutům. Nyní vám nabízím unikátní možnost si nyní tento test vyzkoušet v ONLINE digitální verzi z pohodlí vašeho domova - stačí zaklikat preference obrázků v několika po sobě jdoucích "setech": domečky, kravaty, šaty, účesy, boty a nakonec dovolená.

Samotné "zaklikání" vašich nejoblíbenějších obrázků je otázkou pouhých několika minut, avšak abych mohl možnosti testu plně prozkoumat a prověřit si hypotézy, které o daných obrázcích zatím mám, potřebuji ještě vyplnit další dotazníky, což může zabrat celkem 15-20 minut. Na druhou stranu, pokud celý test vyplníte a uvedete svůj email, vaší odměnou (výsledky zašlu nejpozději do konce prázdnin) vám bude bohaté úroda v podobě výsledků z několika testů současně. Jedná se 1) o projektivní test Pexeso + 2) Dotazník životní spokojenosti, 3) Bem Sex Role Inventory (BSRI) - test měřící originálním způsobem míru naší maskulinity a feminity a 4) NEO Big Five.

Budu moc rád, pokud si najdete čas a projdete tímto testem. Pomůžete vývoji nové unikátní metody, která by měla sloužit (nejen) terapeutům při jejich každodenní práci. 

PEXESO se nezaměřuje ani na patologii ani na dlouhodobé charakteristiky naší osobnosti, ale spíše odráží naše nastavení a rozpoložení právě teď s cílem pochopit a reflektovat naši situaci a mobilizovat naši energii a motivaci. Oslovuje dětskou složku v nás a my se jakoby formou "hry" dostaneme k pochopení naší současné situace. Pexeso je "soft" test otevřený intuitivnímu hledání mnoha významů, které obrazy v sobě mohou obsahovat. Může sloužit k diskuzi mezi terapeutem a klientem nebo mezi dvěma partnery. Selekce obrázků se může měnit podle naší aktuální nálady a situace - a my se tak k této hře / testu můžeme vracet.

Testování je anonymní, vaše osobní informace ani výsledky nebudou nikde zveřejňovány. Aby vaše výsledky mohly být započítány, je nutné absolvovat celý test až do konce.

Děkuji všem, kteří test vyplní a velmi také děkuji za každé případné sdílení odkazu.

Vojtěch Franče



3 komentáře:

janko řekl(a)...

..při vyplňování se čtvrtá stránka nezobrazovala, nabíhala stále jen třetí.
JK

Vladimír Szakál řekl(a)...

test uz nejde zobrazit :( som to premeskal?

Jiří Fojtík řekl(a)...

Kdy nám ty výsledky příjdou na e-mail?