Cheirón - Lilith konstelace

Konstelační seminář

Kdy: So 27.7.2019 a Pá 4.10.2019
Kde: Přemyslovská 29, Praha 2, tram Flora, na zvonku: Eva Boháčková, 6. patro.




Tento konstelační den budeme věnovat dvěma "zavrženým" archetypům: Cheirónovi a Lilith. Mají oba archetypy něco společného? Proč jsou pro naši kulturu tak problematické? Poprvé se prakticky podíváme na jejich spojení. Právě proto, že je naše kultura vytešnuje, považuji za důležité tyto archetypy připomínat a projít skrze konstelační prožitek jakousi iniciací, kdy s nimi navážeme vědomý kontakt.

Každý si může projít osobní konstelací na integraci Cheiróna, Lilith či obou archetypů zároveň. Do konstelace se zřejmě promítne a odzrcadlí vaše aktuální situace (s jejím vědomým i nevědomým aspektem) a tyto archetypy nám pomohou zkatalyzovat konstelační proces, který poběží přiléhavě vám přesně na míru v daném čase a místě.



CHEIRÓN je archetyp / polobůh a polozvíře, reprezentující na jedné straně naše nejskrytější zranění, na druhé straně naše vnitřního léčitele / šamana. Cheironské konstelace umožňují léčení do velké hloubky, aniž bychom zesilovali tlak. Cheiron nás spojuje s tělem, zemí, holistickou jednotou, která zahrnuje setkání s bolesti, omezeností, temnotou a smrtí, ale neuniká (neptunsky) do "dokonalého" světa nadrealného duchovna, které je líbivé, ale bolest zaobalující. Určeno pro lidi, kteří s konstelacemi spíše už mají nějakou zkušenost a kterým už "bezbolestná líbivost" nestačí, kteří k něčemu takovému jako je Cheiron právě dospívají, kteří možná pracují s léčením druhých s chtějí se od Cheirona něco přiučit. (Kentaur Cheiron byl učitelem holistického lékaře Asklepia).

Dobře uchopená LILITH se projevuje jako ukotvení ve vlastních instinktech, spojení s šelmou uvnitř sebe, spojení se svou "nezmanipulovatelnou" esencí, která odolává jakékoli "výchově". Tím je dána její ryzost, byť poněkud temného rázu. Po tisíce let byl tento archetyp vytěsňován, očerňován (Pierre LaŠéz jej například neoprávněně označuje jako "no-go zónu".)

Přihlášení: aridsun@seznam.cz
Vstupné: 1.500,- kč (platba předem převodem na účet: 670100-2207603326/6210)
K dispozici: voda, káva, čaj (+ hodinová pauza na oběd)
Sebou: vytištěný horoskop (anebo pošlete datum, místo a hodinu narození do přihlášky a horoskop vám vytisknu).
Doporučení: předchozí zkušenost s jakýmkoli typem konstelací (není ale nutné); jedná se o náročnější procesy
Kapacita: max. 8 lidí

Více o Cheirónovi: http://ografologii.blogspot.com/2017/07/cheiron-neptun-dve-moznosti-uvnitr.html
Více o Lilith: http://lilith-prakticky.blogspot.com/

Žádné komentáře: