Lilith - temný aspekt ženství

Kdy: neděle 26.5. 2019 (přechozí termíny jsou již naplněny)
Začátek: 10.00, konec: 19.00
Kde: Biskupská 1065/1, Praha 1 (mapa)





Zvu vás na konstelační den věnovaný Lilith a všem aspektům s ní spojenými. Je důležité tuto archetypální energii demýtizovat, nedémonizovat ji, ale naopak se jí otevřít a nechat jí proudit svým tělem a psychickým systémem.

Povíme si o postavení Lilith ve vašem horoskopu a po té si každý projde vlastní konstelací na Lilith a další vnitřní části, které bude momentálně nejvíce potřebovat.

Sobotní seminář není věnovaný jen ženám, ale i mužům.

Dobře uchopená Lilith se projevuje jako ukotvení ve vlastních instinktech, spojení s šelmou uvnitř sebe, spojení se svou "nezmanipulovatelnou" esencí, která odolává jakékoli "výchově". Tím je dána její ryzost, byť poněkud temného rázu. Po tisíce let byl tento archetyp vytěsňován, očerňován (Pierre LaŠéz jej například neoprávněně označuje jako "no-go zónu".) V rovině symboů a snů se nám může připomínat například v podobě hadů.

Neintegrovaná Lilith se nejčastěji projevuje například tak, že žena žije pouze svůj mateřský pól (Luna, starání se o druhé), ale její muž pak hledá magnetické proudění nebo temný aspekt ženství "jinde". U mužů se může jednat o strach z ženské temnoty, odsuzování a souzení žen (archetyp Inkvizitora) se střídavou fascinací, přitažlivostí a zavrhováním. U obou pohlaví je Lilith energie, která nám umožňuje rozrušit krunýř tvrdých introjektů, které aplikujeme na sebe samotné (Saturn, Superego), spojuje nás tedy se zdravou částí Id, vnitřního zvířete, z čehož můžeme čerpat jiný pocit jistoty, bezpečí a ukotvení, než ze saturnských šablon a mustrů ("musíš / nesmíš"), kterými na sebe a na druhé obyčejně vytváříme nátlak. Saturnská krusta je to, co v atmosféře v ČR nejvíce vytváří jakýsi chlad a odtažitost připomínající komunistickou normalizaci.

Vzhledem k všeobecné neakceptaci Lilith se ukazuje konstelační práce s tímto archetypem (podobně jako s Cheirónem) jako ozvlášť výživná. (Tento energetický kanál je dobré zprůchodnit).

Zjednodušeně řečeno: pokud máte pocit, že jste až příliš "světlí" (hodní, slušní, sešněrování) a úplně vám to neslouží, tak zauvažujte, zda nepustit Lilith ve své manéži více na scénu. ;-)

O Lilith se můžete podrobněji dočíst na mých stránkách věnovaných přímo jí: http://lilith-prakticky.blogspot.com/2018/11/lilith-jako-autonomni-energeticky.html

Vstupné: 1.200,- kč (stačí na místě)
Přihlášení: aridsun@seznam.cz (Do předmětu zprávy uveďte "Lilith")
Sebou: vytištěný horskop nebo alespoň údaje narození (jen doporučení, není to povinné), pohodlné neformální oblečení
K dispozici: káva, čaj, voda (+ hodinová pauza na oběd)

Žádné komentáře: